zaterdag 15 december 2018

TJERK RIDDER - Trekhaak gezocht!


Als boek maakt ‘Trekhaak gezocht!’ onderdeel uit van een project waar ook foto’s, muziek, filmpjes en zelfs een succesvol theaterstuk toe behoren. Concreet gaat het om een tweedelige tocht van Utrecht naar Istanbul, per caravan maar...zonder auto (zie titel)!
Artistiek gesproken wilden initiatiefnemer Tjerk Ridder (Utrecht, 1973) en medeschrijver Peter Bijl de thema’s (on)afhankelijkheid en vertrouwen ervaren en belichten. Naast het reisverslag zelf, waarin ontmoetingen dus een grote rol spelen, zijn er liedjes, gedichten en links naar video’s.
De gedrevenheid spat van de pagina’s af, ook bij tegenslagen. De ontwerpers slaagden erin om deze herdruk met kleuren en beeldmateriaal net zo’n kakelbont karakter mee te geven als de reisindrukken opleverden. De verteltoon is inspirerend positief en ook humor komt in diverse vormen ruimschoots aan bod. De ondervonden gastvrijheid onderstreept keer op keer het belang van de uitgangspunten, bevestigt samen met de grote belangstelling van de buitenlandse media (zo is er ook al een Duitse versie) het bestaansrecht van deze originele uitgave.




Geschreven in opdracht van NBD/Biblion, december 2017



Zie ook:
Frozen Poets - Beelden, graven en andere sporen van dichters

Lange kritieken, gepubliceerd op De Verborgen Hoek

Nederlandstalige gedichten in Indonesische vertaling

www.alberthagenaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten